Græsplæne eller blomster i haven?

Græsplæne eller blomster i haven?

Når du som ny boligejer måske for første gang får din egen have, skal du finde ud af med dig selv, hvilken have du har lyst til at eje. Skal du have en græsplæne, hvor vedligeholdelsen er minimal, eller vil du have blomster, planter og bede, som kræver meget mere tid? Det kigger vi nærmere på her.

Læs mere om skovflåter her, hvis du har udfordringer med dem.

Hvor meget tid har du?

For det første kan det være en meget god idé at kigge på, hvor meget tid du har i dit skema. For der er stor forskel på tiden, det kræver at holde en græsplæne sammenlignet med en have fyldt med blomster.

Jo flere ting du har i din have, desto mere tid skal du også sætte af til den. Så har du kun en græsplæne, kræver det meget mindre tid, end hvis du har 100 forskellige planter, der hver især skal passes og plejes på sin egen unikke måde.

Hvad er pænest?

Det kan også være en god idé at tænke over, hvad du mener er pænest i din have. Nogle er bare mere til en stor og grøn græsplæne i stedet for en urskov fyldt med eksotiske planter.

Så du skal også finde ud af med dig selv, hvad du er mest til, når det bare kommer til udseendet. Det kan også være med til at være tungen på vægtskålen, når du skal beslutte dig.

Hvad har du råd til?

Måske kan prisen også spille ind. Det koster jo ikke meget at begynde at anlægge en græsplæne. I hvert fald ikke sammenlignet med prisen for alle de blomster, du skal have til dine bede, hvis du gerne vil i gang med at plante masser af planter i din have.

Blomster og planter er dyre, så hvis du ikke har mange penge til at holde din have frisk og flot, er det måske en god idé bare at vælge græsplæne for nu. Eller også kan du jo vælge at lave en kombination, og så kan du på sigt, når du får råd, begynde at have flere og flere planter.

Hvad føler du?

Det kommer i bund og grund an på, hvad du føler for. Har du ikke meget tid i dit skema, er det ikke en god idé at lave en have, der kommer til at kræve en masse vedligeholdelse. Så er det nok bedre med en græsplæne og en robotplæneklipper, der kan klare det meste for dig.

Har du omvendt masser af tid, og vil du gerne i gang med at lære mere om vedligeholdelse af planter, er det jo bare med at kaste dig ud i det og plante så mange blomster, du har mulighed for.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *