Havearbejde kan hjælpe mod stress i hverdagen

Havearbejde kan hjælpe mod stress i hverdagen

Er du irriteret over at være stresset i din hverdag, og har du ikke særlig meget overskud i løbet af dagen, kan det være, at du skal begynde at lave noget mere havearbejde.

Havearbejde kan give dig en masse frisk luft, og det er en god måde at aktivere både krop og sjæl på. Det giver dig plads til at koble fra i et par timer, hvor du ikke behøver at tænke på arbejde, eller hvad der nu ellers går og stresser dig.

Du kan altid få lavet dit eget portrætmaleri også.

Hvor meget tid bruger du i haven?

Har du din egen have, men er det begrænset med tid, som du rent faktisk bruger i den, er det måske på tide at gøre noget ved det. For du vil hurtigt opdage, at jo mere tid du bruger i din have, desto bedre vil du også have det.

Du skal naturligvis ikke se det som en pligt, og som noget der kan øge til din stress, at du skal i gang med at lave havearbejde. Men brug det som en måde at koble fra på, og en måde at komme helt ned i gear, når du har brug for det.

Andre tiltag der kan hjælpe mod stress

Der er også mange andre ting, der kan være hjælpende mod stress. Du kan blandt andet vælge at tage et kig på meditation, som er et redskab, der virker for rigtig mange mennesker, og som også kan være med til at give dig et åndehul i en ellers stresset hverdag.

Derudover er det også godt at se på elementer som søvn og kost, som også kan gøre en enorm forskel for dit helbred. Og så er det jo også altid en god idé at kigge på, om du kan mindske din arbejdsbyrde, hvis det er den, der er primus motor på din stressede tilstand.

Vigtigt at gøre noget ved stress

Der er ingen tvivl om, at det er meget vigtigt at gøre noget mod stress, hvis du er en af de mange danskere, der kæmper mod stress i det daglige.

Stress forplanter sig jo til resten af ens liv, og derfor er det bestemt ikke sjovt at blive ramt af stress. Det er en sygdom, som desværre sætter sig i mange mennesker. Derfor er det godt at kende de tidlige tegn på stress, som du kan læse op på mange steder, så du kan få ændret det i dit liv, der giver dig stress, inden du evt. går ned med stress.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *