Hvor stor en del af haven vil du vedligeholde?

Hvor stor en del af haven vil du vedligeholde?

Når du har din egen have, eller når du skal til at flytte i en bolig med egen have, kan det være, at du er lidt bekymret for, hvor meget havearbejde du nu skal i gang med at lave. Men langt hen af vejen kan du jo selv bestemme, hvor meget vedligehold der skal være at lave i din have. Det er klart, at der er mere vedligehold af en større have end en mindre have, men langt hen af vejen handler det jo i den grad også om, hvad du vælger at sætte i den have. Der er nogle ting, der kræver meget lidt vedligehold, mens andre ting kræver meget vedligehold.

Så hvis du fx gerne vil have så lidt at lave som overhovedet muligt, fordi du har så meget andet at se til i din fritid end at gå og rode i haven, kan det være en rigtig god idé at få en stor græsplæne og gerne så mange områder uden jord som muligt. Det kan fx være træflis, sten eller grus, hvis du gerne vil have meget lidt at skulle vedligeholde. En græsplæne skal naturligvis også vedligeholdes, men det kan nemt klares med en robotplæneklipper, og hvis der ikke er for meget at tage hensyn til, kan den klare arbejdet på et øjeblik.

Er du glad for at lave havearbejde, er der ingen grænser for, hvor mange træer, blomster og buske du kan plante i din have. Jo mere af det du vælger at få i din have, desto mere vil der også være for dig at tage dig af. Det er klart, at en have fyldt med blomster og buske bliver noget kønnere at iagttage, end hvis du har træflis og sten overalt, men det kommer jo også med en pris. Og den pris hedder en del mere havearbejde. Så det skal du naturligvis være klar på, hvis du vælger at kaste dig ud i en have med mange planter. Jo flere planter du har, desto mere er der også for dig at lave.

Så derfor er det altså en god idé at tænke på, hvor meget havearbejde du selv har lyst til at lave, inden du beslutter dig for, hvordan din have skal se ud. Ved at kigge på mængden af havearbejde med den pågældende løsning, kan du meget nemt finde ud af, hvad du gerne vil lave i din have. Skal den være til minimal vedligehold, eller må der gerne være nogle ting, du kan gå og hygge dig med at ordne i løbet af året? Når du har fået styr på det, kan du gå i gang med at lave din nye have.

Find alu persienner nu.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *